NACHTMERRIE AJAX: 'RODE' BERGWIJN GROTE SCHLEMIEL, BROBBEY VALT UIT

Steven Bergwijn zal zich zijn woensdagavond anders hebben voorgesteld. De aanvoerder van Ajax werd na ruim een half uur spelen met een rode kaart van het veld gestuurd. Daarnaast veroorzaakte de aanvaller in het duel met Excelsior een strafschop.

Het leek al nergens op, het spel van Ajax in de Johan Cruijff Arena. De Kralingers waren enkele keren gevaarlijk, maar vergaten al de trekker over te halen. Aan de andere kant deed Devyne Rensch dat wel, waardoor de Amsterdammers met 1-0 op voorsprong kwamen. Het fortuinlijke moment werd echter tenietgedaan door de onhandige Bergwijn.

Bergwijn vloerde Excelsior-opponent Mimeirhel Benita. Die stond op dat moment in scoringspositie, terwijl Bergwijn volgens de arbitrage niet probeerde de bal te spelen. Daardoor kreeg de captain, geheel in lijn van de regelgeving, een rode kaart.

Vanaf de kant zag Bergwijn Excelsior in de daaropvolgende strafschop langszij komen, via Julian Baas. Daardoor moet het tiental van Ajax met nog een klein uur te spelen in een ondertal opnieuw beginnen: 1-1.

Brobbey

Overigens was de nachtmerrie voor Ajax daarmee nog niet ten einde. Enkele minuten na de aftocht van Bergwijn volgde namelijk zijn compagnon in de spits: Brian Brobbey. De aanvaller moest zich met een blessure laten wisselen, waardoor trainer John van 't Schip in één klap twee belangrijke troeven kwijt was.

2024-04-24T19:51:34Z dg43tfdfdgfd